### **Draft Agenda**

### **DAY ONE**

Wednesday, 3<sup>rd</sup> December 2025

08:00 Registration & welcome coffee 09:00 Chairman's opening remarks

# 09:15 CONFERENCE SESSION ONE: Adapting to a Shifting Landscape: Market Dynamics & Economic Disruptions (75 min: 2 X 30 min & 15 min Q&A)

#### Speaker profile:

- Handling geopolitical risks, trade tariffs, and currency fluctuations
- Market implications of declining automotive production in Europe
- Supply chain resilience and capacity utilization strategies
- Recessionary risks and inflationary pressures

# 10:30 CONFERENCE PRESENTATION: Rules, Risks & Roadmaps: The Policy Puzzle for Carbon Black (45 mins: 1 X 30 min & 15 min Q&A)

### Speaker profile:

- Decoding Europe's Green Deal and carbon neutrality targets
- Legal hurdles for recovered and alternative carbon blacks
- Regulatory frameworks shaping future investments
- Trade tariff dynamics and concerns
- Compliance as a competitive advantage

### 11:15 Morning Refreshments

# 11:45 CONFERENCE SESSION TWO: Between a Rock and a Carbon Place: Navigating the Supply & Demand Crunch (75 mins: 2 X 30 min & 15 min Q&A)

### Speaker profile:

- Analysing current imbalances between European carbon black supply and endmarket demand
- Impact of feedstock sourcing challenges and import dependencies
- Insights into plant utilization rates, capacity constraints, and logistical bottlenecks
- How OEM and tire industry shifts are influencing demand forecasts
- Strategic approaches for carbon black buyers and producers to adapt

# 13:00 CONFERENCE PRESENTATION: Smart Moves: Optimizing Carbon Black Handling Through Intelligent Packaging (35 mins: 1 X 20 min & 15 min Q&A)

#### Speaker profile: Premier Tech Sponsor

- Enhancing product protection and flowability with advanced packaging design
- Innovations that reduce waste, spillage, and contamination risks
- Smart packaging for operational efficiency and automation compatibility
- Balancing durability with sustainability in material selection
- How packaging upgrades can improve safety and lower total cost of ownership

13:35 LUNCH

# 14:35 PANEL DISCUSSION: Sourcing & Security of Raw Materials – Feedstock Futures (45 mins: 3 or 4 X 5 min Intros & 30 min panel discussion)

#### Speaker profile:

- Global sourcing pressures and price volatility
- Feedstock diversification and decoupling from fossil sources
- Strategic partnerships and regional sourcing

# 15:20 CONFERENCE SESSION THREE: What Carbon Black Users Need: Voices from Rubber, Plastics, & Packaging (75 min: 2 X 30 min & 15 min Q&A)

### Speaker profile:

- Key application demands from downstream users
- Performance gaps and reliability concerns
- What makes a supplier a long-term partner
- Designating global standards for port infrastructure to ensure interoperability in CO2 shipping.

#### 16:35 Afternoon Refreshments

# 17:05 CONFERENCE SESSION FOUR: Turning up the Heat with Pyrolysis (75 min: 2 X 30 min & 15 min Q&A)

#### Speaker profile:

- Latest advancements in pyrolysis technology for recovered carbon black
- Quality and consistency of pyrolysis oil and its downstream applications
- Integration challenges with existing virgin CB infrastructure
- Environmental impact and emissions management in pyrolysis processes
- Scaling up: From pilot projects to commercial success

### 18:20 Close of Day One

#### **DAY TWO**

### Thursday, 4<sup>th</sup> December 2025

08:30 Registration & Coffee 09:00 Chairman's opening remarks

# 09:05 CONFERENCE SESSION FIVE: Skidding into Uncertainty: Steering Toward Stability in a Shifting Auto Market (110 minutes: 3 X 30 min & 20 min Q&A)

Speaker profile: Tire manufacturers; Car manufacturers

- Impact of declining automotive output on carbon black demand
- Adapting supply strategies for evolving vehicle segments
- Exploring new applications beyond traditional auto uses
- Aligning with OEMs on material innovation and sustainability
- · Building resilience through diversification and regional agility

#### 10:55 Morning Refreshments

## 11:25 PANEL DISCUSSION: Bridging the Gap Between Virgin and Recovered Carbon Black (45 mins: 3 or 4 X 5 min Intros & 30 min panel discussion)

#### Speaker profile:

- Defining roles, applications, and commercial viability of both streams
- Debating the potential for substitution vs. complementary use
- Barriers to collaboration and common industry concerns

### 12:10 CONFERENCE SESSION SIX: Ensuring Quality, Consistency and Performance in rCB Products (75 mins: 2 X 30 min & 15 min Q&A)

#### Speaker profile:

- Technical challenges with recovered carbon black
- Standardisation, testing protocols and customer acceptance
- Innovations improving rCB quality and consistency

#### 13:25 Lunch

### 14:25 CONFERENCE SESSION SEVEN: Specialty Applications & Emerging Markets (75 mins: 2 X 30 min & 15 min Q&A)

### Speaker profile:

- Conductive carbon black for batteries and electronics
- Carbon black in non-automotive industrial markets
- How shifting application trends are shaping innovation

15:40 Chairperson's Closing Remarks

15:50 End of Day Two w/ Afternoon Refreshments